Nr. 15, 6 august 2016.   Revista de analiza si informatie culturala.
 
    Literatura  Publicistica  Arte vizuale  Muzica  Teatru  Cinema  Miscellanea
 

 

Redactor-sef:
Speranta Stefanescu

Secretar de redactie:
Armand Steriadi
Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun
 
Creația Michaelei Nica Crăciun se remarcă prin echilibru, armonie si o imensă putere de seducție vizuală care îndeamnă spre visare si totodată spre un spațiu edenic, decorat cu peisaje. Ea solicită spectatorul la un dialog cu lucrarea, aceasta oferindu-i un întreg univers.

Această suită de lucrări reflectă predilecția artistei către abordarea unor teme variate, în care peisajul și nudul feminin se remarcă printr-o manieră unică,ce o fac recognoscibilă pe artistă în peisajul artistico plastic.
Lucrările sale emană o undă de caldură,de împacare a fiintei umane cu natura. Peisajele sale sunt purtătoarele unor stări sufletesti, colaborând cu artista intr-o armonie sugerată de culori sau nuanțe alese cu multă finețe.

Sunt tărîmuri ce te indeamnă la visare, sunt expresii ale unei poezii interioare. In opera artistei Mihaela Nica Crăciun acel dincolo de cuvinte transpare emitînd o puternică emoție ,asemeni unui vis frumos.

Intreaga sa creatie pare un poem deschis către o lume cu orizonturi multiple, către speranța împlinirii unui ideal. Expoziția retrospectivă de la Caminul Artei demonstrează măiestria si complexitatea artistei, pecum si capacitatea sa de a reda frumosul prin descrierea unei atmosfere la granița cu oniricul.

Sunt expuse lucrări din toată perioada sa de creație, începand cu anul 1958 si pînă în prezent. Așa cum insuși artista mărturisea, se remarcă in expoziția sa preocuparea catre frumusețea corpului feminin, a dansului si a miscarii,și de asemenea afecțiunea față de natură ca mijloc de comunicare si regăsire.Sunt prezente si cateva lucrări din orizontul citadin.Tapiseria a reprezentat pentru artista o mare pasiune, neputînd de multe ori sa aleagă între aceasta si pictură.Artista a abordat tehnici variate in dorința de a transmite sentimente si stări autentice, de a surprinde si reda frumosul.


Speranța Stefănescu, Bucuresti, martie 2017

     
E-mail Trimite prin email
Print Imprima acest articol
Print Comentarii (0)
     

Webmaster:
Mihai Cirneala

 
Site administrat de:

prima pagina www.fanart.ro/acropolis
Galeria FanArt | Cuprins | Rasfoire arihva | Contactati-ne

Back to topSus